Sponzors

  • Historie

  • Týmy BHLA

  • Delegace rozhodčích prosinec

    by dvorakp in Uncategorized | Posted on Listopad 22nd, 2013 | No Comments

    DELEGACE Rozhodčích č.4

    Na základě schůze Rozhodčích dne 15.12.2013 byl zaslán požadavek na placení rozhodčích před soutěžním utkáním. V případě zrušení soutěžního utkání před jeho začátkem požadují rozhodčí poloviční odměnu. Toto platí od soboty 23.11.2013 na ZS ve Veselí n/L. (viz. zápis níže)

    JD
    —————————————————————————————
    9. Zvláštní pravidla podnikových lig:
     Dne 27. 9. 2013 byly rozhodčím emailem odeslány zvláštní pravidla podnikových lig pro sezónu 2013 /2014. Jedná se o soutěže HLA a BHLA. Navíc jsou zvláštní pravidla těchto podnikových lig k nahlédnutí v tištěné podobě v šatně rozhodčích na ZS ve Veselí nad Lužnicí
     To nejpodstatnější u HLA:
    1) hráči smějí střídat po zakázaném uvolnění.
    2) hráč, který opouští trestnou lavici během hry, je povinen za sebou zavřít dvířka. Jestliže tak evidentně ZÁMĚRNĚ neučiní, bude okamžitě přerušena hra a ten samý hráč bude potrestán menším trestem 2 minuty za zdržování hry. Hru přeruší rozhodčí, popřípadě časoměřič. Výklad výboru: Musí se jednat evidentně o úmyslné nezavření vrátek na trestné lavici. Trest se uděluje ihned, bez výhody. Hru může přerušit i časoměřič klaksonem. Může se stát, že hráč na trestné lavici, kterému končí trest, zpozoruje, že soupeř jede sám na branku a při opouštění trestné lavice úmyslně nezavře vrátka a vy budete muset přerušit hru a uložit trest – výklad jejich pravidel jasně říká, že se hra musí přerušit ihned, tak to tak dělejte, když si to takto hloupě vymysleli.
     To nejpodstatnější u BHLA:
    1) hráči smějí střídat po zakázaném uvolnění.
     Všichni rozhodčí jsou povinni tyto zvláštní pravidla aplikovat.
     Dále byl členy Klubu vznesen požadavek, aby se odměny BHLA za rozhodčí a PF vypláceli již před utkáním v šatně rozhodčích, aby se v případě problémů na hřišti eliminoval problém s vyplácením po utkání. Bylo domluveno, že rozhodčí k utkání nenastoupí, pokud odměny nebudou vyplaceny před utkáním. Tato podmínka bude platit až od příštího týdne, tedy od 23. 11. 2013. Podáním informací zástupcům BHLA byl pověřen člen výboru Klubu Oldřich Zimmel.
     V rámci tohoto bodu byl také řešen problém odmítnutí rozhodčích na utkání BHLA. K tomuto bylo podáno vysvětlení členem výboru Oldřichem Zimmelem, který komunikuje se zástupcem BHLA panem Dvořákem. Dle jeho sdělení k tomuto došlo pouze v prvním měsíci soutěže, kdy bylo zmatečné, která utkání jsou mistrovská a která přátelská. Odmítnutí rozhodčích by se tedy již stávat nemělo. V případě, že se tato situace bude opakovat, bude Klub postupovat dle směrnice ČSLH č. 59, kdy rozhodčím, kteří se na utkání dostavili a utkání se nekonalo (stejný případ, jako odmítnutí rozhodčích bez včasného ohlášení) náleží 50% odměny za utkání. Toto bude, v případě opakování se tohoto problému, řešeno se zástupci BHLA
    —————————————————————————————-

    Leave a Comment